ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑ | ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑ | ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΑΤΡΑ | ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΑΤΡΑ | ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΑΤΡΑ | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΑ | www.aggeliki-menegi.gr
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 09:08

Ο φόβος της σκηνής

Παρέμβαση με την μέθοδο EMDR

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε τουλάχιστον μία τέτοια αμήχανη εμπειρία στην κοινωνική  ζωή μας. Οι οικογενειακές γιορτές, η σχολική και μετέπειτα πανεπιστημιακή πορεία μας και η δουλειά προσέφεραν στιγμές όπου έπρεπε να εκτεθούμε μπροστά σε άλλους, να αξιολογηθούμε, να πείσουμε, να ερμηνεύσουμε και να παίξουμε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Τραυματοθεραπεία

Οι πιο πολλοί από εμάς θυμόμαστε την κλασσική πλέον σκηνή από την παλιά ελληνική ταινία όπου η τουρίστρια τρέχει τρομοκρατημένη στην θέα ενός Γιάννη Βόγλη που το μόνο που θέλει είναι να της προσφέρει μία χούφτα αμύγδαλα ως δείγμα της ελληνικής φιλοξενίας…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ψυχολογία-Ψυχοθεραπεία
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 10:34

Η Ιστορία μιας Αράχνης

Ο φόβος για τις αράχνες είναι μία από τις πιο διαδεδομένες φοβίες ανάμεσα στους ανθρώπους. Μία ομάδα ψυχολόγων στο πανεπιστήμιο του UCLA διεξήγαγε μία έρευνα με συμμετέχοντες 88 ανθρώπους που έπασχαν από αραχνοφοβία ( Mystkowski, Craske, Echiverri, Labus (2006) . Mental reinstatement of context and return of fear in spider fearful participants. Behavior therapy,37, 49-60 ).

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Τραυματοθεραπεία
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 10:30

Τι είναι η Ψυχοθεραπεία

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η επιστήμη της ψυχολογίας καθώς και το αντικείμενο της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής έχουν αρχίσει να γίνονται ευρύτερα γνωστά στο κοινό. Σε αυτό έχουν βοηθήσει τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και το διαδίκτυο καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν για γνώση και διευκρινήσεις σε θέματα που τους αφορούν αυξάνεται συνεχώς.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ψυχολογία-Ψυχοθεραπεία
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 10:27

Επίσκεψη στον Ψυχολόγο

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να επισκεφθούν ψυχολόγο όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα στην ζωή τους που αξιολογούν ότι δεν μπορούν να το λύσουν μόνοι μας. Συνήθως πριν να απευθυνθούμε για βοήθεια σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας έχουμε περάσει πολλά στάδια.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ψυχολογία-Ψυχοθεραπεία
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 10:21

Το Τραύμα

Το κείμενο που ακολουθεί θα μπορούσε να ξεκινάει με την γνωστή έκφραση των παραμυθιών “μία φορά κι έναν καιρό”. Το τραύμα ειναι μία ιστορία που περιμένει κάποιον να την αφηγηθεί. Μόνο που ειναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις την εμπειρία σου παραμύθι όταν συνεχίζεις να ζεις με τον φόβο. 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Τραυματοθεραπεία

Επικοινωνία

Πάτρα, Αχαΐας // Αράτου 41, 26221

Τηλέφωνο: 2610 277 555

Κινητό: 6974 200 109